Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Tarbot

Ingrediënten:

1 Tarbot van 2 kilo
500 g aardappel
50 g roomboter
100 g volle melk
100 g room
1 pakje zuurkool

Bereiding (kijk mee!)

Tarbot:
Fileer de tarbot en ontdoe deze van de huid. 
Grill deze kort en bak daarna verder in een pan met een beetje olie en boter.

Aardappelmousseline:

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 25 minuten gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat 10 min. staan met de deksel op de pan.
Hang een bolzeef in een andere pan en wrijf met de bolle kant van een lepel de aardappelen erdoor. Meng de boter en olie erdoor. Verwarm de melk met de slagroom 2 minuten in een steelpan. Schep zo luchtig mogelijk door de puree. Het is de bedoeling dat de mousseline (fluweelzachte aardappelpuree) glad en een beetje vloeibaar wordt. Breng op smaak met versgeraspte nootmuskaat en peper en zout.

Zuurkool:
Kook gaar in een beetje water, witte wijn en boter

Tom Lamers, chefkok restaurant Het Koetshuis (Bennekom)