Skip to main content

Gamba’s in Pernod met look

Ingrediënten voor 2 personen:
¼ knolselderij
1 venkel
10 gamba’s
Bosje lente-uitjes
2 teentjes knoflook
Scheut Pernod
Room
Crème fraîche
Olijfolie
Gemengd kruid naar smaak

Bereiding (kijk mee!)

Snijd de knolselderij en venkel in blokjes.
Pel de gamba’s (laat de kop eraan zitten); snijd overlangs in, om het darmkanaal te verwijderen.
Kruid de gamba’s.
Doe de olijfolie met geperste knoflook in de koekepan.
Voeg de knolselderij en venkel toe en bak licht aan.
Voeg de gamba’s toe en bak aan.
Pernod erbij en flamberen.
Voeg scheut room, nog wat kruiden en een lepel crème fraîche toe.
Snijd de lente-uitjes in ringetjes, voeg toe aan het gerecht en warm door.
Rangschik de gamba’s rond alle ingrediënten op een mooi bord.

Roderick van Eynsbergen, chefkok Restaurant Buitenzorg (Ede)