Skip to main content

Bavettesteak met ratatouille, zoete aardappelcrème en chimichurri

Ingrediënten:

4 bavettesteaks van 160 g

50 g roomboter

Ratatouille:

1 rode paprika
1 courgette
1 aubergine
1 rode peper
1 sjalot
1 zoete aardappel

Takjes bieslook

Chimichurri:

50 g oregano
100 ml olijfolie
Sjalot, gesnipperd
Rode peper, brunoise
Zout, peper
30 ml neutrale olie

Bereiding (kijk mee!)

Verpak de zoete aardappel in aluminiumfolie. Pof de zoete aardappel in de oven op 200 graden. Dit duurt ongeveer een uur.

Zout de bavettesteaks. Bak de steaks ongeveer 2 minuten per kant in neutrale olie. Voeg roomboter toe en arroseer (bedruipen). Leg de steaks in een ovenschaal en gaar ze langzaam op 120 graden gedurende een half uur.

Intussen was je de groenten en snij ze in fijne brunoise (blokjes). 
De binnenkant van de aubergine en courgette gebruiken we niet. 
Bak de groenten beetgaar. Voeg de rauwe sjalot en bieslook toe. Zet even aan de kant.

Verwijder de folie zodra de zoete aardappel gaar is en iets is afgekoeld. Draai fijn in een keukenmachine of blender. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Was de oregano en maal fijn in een keukenmachine of blender. Voeg de gesnipperde sjalot toe en de brunoise gesneden rode peper. Breng op smaak met zout en peper.
Drapeer alle ingrediënten op een mooi bord en versier met de bieslook.

Michelle Bisschop, chefkok restaurant Zeldzaam, Veenendaal