Skip to main content

Elke maandag van 19.00 tot 20.00 uur zendt EDE FM het programma Kerkvenster uit. De naam zegt het al: de redactie kijkt van binnen naar buiten en van buiten naar binnen.

Wat zie je als je van buiten naar binnen kijkt? Je ziet wat er in al die kerken gebeurt, Ede rijk is. Dat kan per kerk sterk verschillen. Kerkvenster is niet van of voor een bepaalde kerk, het programma wil informeren over wat christenen in hun kerken doen. Die christenen kijken zelf ook naar buiten: hoe denken zij over wat er in de samenleving gebeurt? En wat doen zij zelf in de samenleving?

In de uitzendingen wordt vaak iemand uit de gemeente Ede geïnterviewd over zijn of haar activiteiten binnen of buiten de kerk. Dat varieert van predikanten tot mensen die zich inzetten voor vluchtelingen of voor de voedselbank. Elke derde maandag van de maand discussiëren redactieleden over een actueel onderwerp.

Vaste onderdelen van het programma zijn de column en het kerklied van de week. Voor de column wordt een christelijke Edenaar uitgenodigd die iets te zeggen heeft over een onderwerp dat te maken heeft met kerk en samenleving. Doordat elke columnist maar één keer per jaar aan het woord komt, zijn de columns zeer verschillend.

Aan het eind van de maand wordt de column vervangen door een boekbespreking. Dit alles wordt afgewisseld door muziekfragmenten die elke week weer anders zijn, doordat de redactieleden van Kerkvenster – die afwisselend de muziek uitkiezen – zeer verschillend zijn.

Aflevering gemist?

Uitzendschema

maandag

  • -

    nieuw

zondag

  • -

    herhaling

  • -

    herhaling