1 VALLEI

ZVV Ede opnieuw onderuit tegen lager geklasseerde ploeg

zaterdag 20 april 2024, 14.17
door Florence van der Molen
De zaalvoetballers van ZVV Ede zijn vrijdag opnieuw onderuit gegaan tegen een lager geklasseerde ploeg. ZVV Kroeven, dat voorlaatste staat, trok in Ede aan het langste eind: 1-3.
Doelman Alpay Yuzgec incasseert een doelpunt
© ZVV Ede

Het verlies is weer een nieuwe klap voor de Edenaren. ZVV Ede speelt dit weekend twee wedstrijden (vrijdag en zondag). Door de club wordt het gezien als de laatste kans om de nacompetitie te ontlopen.

De nummers 7 en 8 van poule B van de eredivisie degraderen rechtstreeks. De zesde plaats van ZVV Ede op dit moment, betekent nacompetitie van drie wedstrijden (twee wedstrijden + de finale). Wie als vijfde eindigt, speelt ook nacompetitie, maar alleen de finale.

Niveau niet vastgehouden

Tegen ZVV Kroeven was Ede in het begin de bovenliggende partij, wat resulteerde in de voorsprong dankzij Jean Matitaputty. De manschappen van trainer Anouar Tighadouini kon dat niveau niet vasthouden. De gasten bogen de stand voor rust al om naar 1-2. In de tweede helft maakten ze nog een doelpunt: 1-3.

Nieuwe kans

Zondag hebben de zaalvoetballers een nieuwe kans tegen RKAV Volendam, de nummer 3.

Ook hekkensluiter ZVC Veenendaal ging onderuit. Het werd 7-4 in het voordeel van ZVV BE’79.