Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Zorgen GroenLinks Ede over bewoners Wethoudersbuurt

donderdag 22 februari 2024, 7.13
door Lisa Mooijman
GroenLinks Ede maakt zich zorgen over de bewoners die hun huis in de Wethoudersbuurt uit moeten. Sommigen hebben nog geen vervangende huisvesting gevonden. De partij wil dit soort situaties in de toekomst voorkomen.
Van Voorthuizenlaan Wethoudersbuurt
© Google StreetView

Vorige week sprak de gemeente over de gang van zaken rond de sloop van oude woningen in de Wethoudersbuurt en de bouw van nieuwe sociale huur- en koopwoningen. De geplande sloop van woningen leek vrij laat nog uitgesteld te worden, en als de bouw vertraging oploopt, zou alsnog kunnen gebeuren.

Intussen heeft de gemeente de oude bewoners volgens de partij met haast uit huis geplaatst, en is er niet voor iedereen een andere oplossing. Naast dat de partij tijdens de raadsvergadering al vond dat de gemeente hiermee netter moest omgaan, wil de partij ook dat de gemeente het in vervolg beter aanpakt.

Raadslid Robin Bongers-Karmaoui wil, om ellende in de toekomst te voorkomen dat de raad verder vooruitkijkt en wil dus weten voor welke andere in de komende tien jaar sloop en/of een nieuw bestemmingsplan te verwachten is en voor welke van deze wijken er al een concreet voornemen tot sloop is. Verder moet volgens Bongers-Karmaoui ook weten welke maatregelen de gemeente Ede treft om te zorgen dat bewoners niet eerder dan noodzakelijk uit huis worden geplaatst.

Meer over