1 VALLEI

Zaalvoetbalteam FC Bordeauxboys kampioen na winst op FC Gonemo

zaterdag 16 maart 2024, 10.33
door Florence van der Molen
De zaalvoetballers van FC Bordeauxboys zijn vrijdagavond kampioen geworden in de Topklasse. Een moeizame overwinning op FC Gonemo in Winterswijk (3-4) was voldoende voor de Edenaren om het kampioenschap binnen te halen.
FC Bordeauxboys is kampioen geworden in de Topklasse
© FC Bordeauxboys

Al vanaf het eerste fluitsignaal streden beide teams voor elke bal en gaven ze elkaar geen ruimte. De tegenstander kwam na een snelle counter op een vroege voorsprong.

FC Bordeauxboys liet zich niet daardoor ontmoedigen en reageerde met een snelle tegentreffer van Badri Haouat. In de 24e minuut kwamen de Winterwijkers weer op voorsprong, maar de Edenaren vochten terug. Dat resulteerde zes minuten later in de gelijkmaker door Mahdi Roble.

Spannende wedstrijd

Vijf minuten scoorde hij weer. Yassin El Hajri die bij de tweede paal binnentikte, bracht de score naar 2-4. Gonemo had nog een late opleving en scoorde in de laatste minuut, maar de Edense club behield de voorsprong.

“Het was een spannende en opwindende wedstrijd waarin beide teams tot het uiterste gingen”, laat de club weten, die Badri Haouat tot man of the match uitriep.

KNVB-beker

Hoewel er nog vijf wedstrijden te spelen zijn, kan FC Bordeauxboys zich nu al kampioen noemen. De ploeg promoveert naar de eerste divisie.

Nu het kampioenschap binnen is, focussen de Edenaren zich op het winnen van de KNVB-beker. Op 25 maart staat de halve finale tegen Heracles Almelo 2 in Topsporthal Van der Knaap op het programma.