Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Zaalvoetballers Olympic Moves in Veenendaalse sporthallen in actie

vrijdag 23 februari 2024, 8.59
door Lisa Mooijman
Zeven middelbare scholen spelen vrijdag 1 maart in de Veenendaalse sporthallen West en De Vallei de zaalvoetbalvoorronden van de Olympic Moves. Ook ISK Het Streek uit Ede doet mee.
Zaalvoetbal Olympic Moves Veenendaal
© Olympic Moves

De Veenendaalse scholen strijden on plaatsen in de halve finale. Het zaalvoetbal is de aftrap voor een nieuw Olympic Movesseizoen. De regiofinales voor de verschillende buitensporten vinden in Veenendaal op donderdag 18 april plaats. De lokale organisatie is in handen van sportdocenten van het Perron, in samenwerking met Sportservice Veenendaal.

Aan het sportevenement Olympic Moves doen inmiddels zo’n 400 middelbare scholen mee: bijna de helft is van alle Nederlandse scholen in het voortgezet onderwijs. Olympic Moves is een initiatief van de KVLO (Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) en NOC*NSF. Het evenement was vorig jaar al de grootste schoolsportcompetitie van ons land.

Behalve de Veenendaalse scholen CLV, Het Perron en het Rembrandt College doet ook ISK Het Streek in Ede mee. Uiteindelijk is het doel de grote finaledag op 7 juni op Sportcentrum Papendal in Arnhem. In Veenendaal trappen vrijdagmorgen om 8.30 uur de zaalvoetballers af. De jongens spelen hun wedstrijden (14 minuten per wedstrijd) ’s morgens, terwijl de meiden ’s middags hun partijen spelen. In totaal komen er 24 teams in Veenendaal in actie. De toegang tot de wedstrijden in de Veense sporthallen is gratis.

Meer over