Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Wielerkoers Veenendaal-Veenendaal wil toetreden tot ProSeries

dinsdag 13 februari 2024, 7.49
door Florence van der Molen
Wielerkoers Veenendaal-Veenendaal wil volgend jaar toetreden tot de ProSeries, het tweede niveau van het wielrennen. Het huidige niveau van de koers is het UCI 1.1-niveau, een niveau lager dan de ProSeries. “Als dat lukt zijn we sportief gezien nog interessanter voor de topteams en kunnen we tegelijkertijd op commercieel vlak meer bieden aan onze partners en sponsoren”, verklaart bestuursvoorzitter André Homma.
Veenendaal-Veenendaal vindt dit jaar plaats in het Pinksterweekend
© Foto PR Veenendaal-Veenendaal/Ted Walker

“We vinden dat we mooi passen in het rijtje van koersen als de Brabantse Pijl en Parijs-Tours. We zijn dan de enige wedstrijd die op het niveau van ProSeries uitkomt, zowel bij de mannen- als de vrouwenkoers.”

Als de koers, die sinds kort niet meer onderdeel is van de Belgische Lotto Cycling Cup, straks een ProSerie-wedstrijd wordt, brengt dat extra kosten met zich mee. “Natuurlijk mikken we dan op een attractief rennersveld en dus zet de organisatie alles op alles om dat voor elkaar te krijgen”, aldus Homma. De wedstrijd is net als de afgelopen twee jaar (deels) live te volgen op tv. “Dit maakt het evenement ook commercieel gezien aantrekkelijk en biedt het sponsoren de mogelijkheid om zich aan een groot publiek te presenteren.”

Veenendaal-Veenendaal wordt dit jaar door de vrouwen op 17 mei verreden. De mannen komen een dag later in actie. Vorig jaar werd de koers gewonnen door de Belgische wereldkampioene Lotte Kopecky en bij de mannen door de Nederlandse topsprinter Dylan Groenewegen, die daarmee zijn vijfde zege in Veenendaal pakte.

Meer over