Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Wethouder geeft startsein bouw Kernhemmerpark Ede

vrijdag 15 maart 2024, 16.12
door Lisa Mooijman
De Edese wethouder Peter de Pater van ruimtelijke ordening, gaf vrijdagmiddag het feestelijke startsein voor de bouw van 29 woningen van het project Kernhemmerpark in de wijk Kernhem. De oplevering van de woningen staan gepland aam het einde van het derde en vierde kwartaal van dit jaar.
Feestelijke start van de bouw van het Kernhemmerpark in Ede
© Gemeente Ede

Het project gaat om zes hoekwoningen en 23 tussenwoningen, allemaal in de kopsector. Alle woningen worden energieneutraal opgeleverd en krijgen stadsverwarming. Kernhemmerpark is een project van Ontwikkelingscombinatie Kernhem CV, een samenwerking van gebiedsontwikkelaar VanWonen en Van Campen Bouwgroep. Alle 29 woningen zijn inmiddels verkocht.

Na afloop van het officiële programma deelden de toekomstig bewoners alvast de eerste ervaringen met elkaar. Wethouder Peter de Pater feliciteerde hen met hun nieuwe huis. “Als gemeente Ede zijn we blij dat weer veel mensen in Kernhem een mooie, duurzame nieuwbouwwoning hebben gevonden. Zij wonen straks in een voor Ede zo kenmerkende groene omgeving.”

Kernhemmerpark: kleinschalig en groen

Kernhemmerpark is een kleinschalig nieuwbouwplan vlakbij de Doesburgerdijk. Langs deze dijk loopt een ecozone met allerlei dieren en planten. Het natuurgebied ligt praktisch in de achtertuin van de nieuwe bewoners. Groene bermen, veel bomen en beukhagen versterken het groene karakter van de buurt. Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling vertelt dat in de wijk het groene straatbeeld dan ook alle ruimte krijgt. “Bewoners genieten hier van een heerlijk buitenleven met het station, winkels en het bos op fietsafstand. In een energieneutrale woning bovendien.”

Net als in de rest van Kernhem hebben volgens Richard te Vaarwerk, Technisch Directeur Van Campen Bouwgroep, de meeste woningen in project Kernhemmerpark een zadeldak met overstek. “In Kernhem zie je in iedere scherf duidelijk de karakteristieke eigenschappen terug, die bestaan uit woningen met zadeldaken en overstekken. Toch heeft elke straat een eigen identiteit door wisselingen in kappen, geaccentueerde erkers en metselwerk details.”

Meer over