Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

VVD Rhenen wil actie tegen overlast ratten Rijksstraatweg

vrijdag 08 maart 2024, 10.24
door Lisa Mooijman
Er scharrelen ratten tussen de nieuwe huizen en de woningen in aanbouw aan de Rijksstraatweg in Rhenen, vooral in en rond de bouwafvalcontainer. VVD-raadslid Richard Salari maakt zich er boos over, vooral omdat de gemeente er niets aan doet.
Rat eet uit een patatbakje
© Sunny Selwerd

De bewoners van de nieuwe huizen hebben al jaren geen kliko’s, en sommigen dumpen het huisvuil dan maar in en naast de bouwcontainer. Salari vertelt dat hij contact heeft met een bewoner die de overlast had gemeld, maar bot ving bij de gemeente. Het VVD-raadslid ontdekte dat de bewoners van die straat nog geen kliko’s hebben, terwijl ze er al jaren wonen. “Ik meldde dit bij de gemeente. Een week later belde een medewerker terug met de mededeling dat de gemeente Rhenen hier niets mee doet. Wij moeten zelf de bewoners er op wijzen en bewoners moeten een mogelijke rattenbestrijding zelf regelen.”

Als reden voerde de medewerker aan dat ze al jaren niets meer doen aan ongediertebestrijding vanwege teveel overlast. “Juist daarom zou je verwachten dat de gemeente hier iets mee doet,” stelt Salari. “Met andere woorden zoek het maar uit. Wij zijn bezig met het afval scheiden, en op juiste wijze aan te bieden, en vervolgens maakt een ander er een zooitje van waar de buurt last van heeft. Ik vraag mij dan gelijk af of deze bewoners afvalstoffenheffing betalen.”

Salari vindt het de taak van de gemeente om dit serieus te nemen. Juist als het gaat om ongediertebestrijding. Laat er sowieso iemand even naar kijken en wuif het niet weg met de opmerking dat ze het zelf moeten oplossen.” De gemeente moet volgende week antwoord geven op de vragen. Of er dan iets gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

Meer over