Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Voormalig PTC+ gebouw nieuwe tijdelijke opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen

dinsdag 16 april 2024, 16.25
door Florence van der Molen
De gemeente Ede heeft een nieuwe tijdelijke opvanglocatie gevonden voor Oekraïense vluchtelingen. In het voormalig PTC+ gebouw aan de Zandlaan in Ede worden op korte termijn ongeveer 100 vluchtelingen opgevangen die nu nog in Harskamp wonen.
In dit pand zitten straks zo’n 100 Oekraïeners
© Google Maps

“We zijn gezien de huidige situatie continu op zoek naar nieuwe opvanglocaties”, meldt burgemeester René Verhulst. “Er ligt een behoorlijke druk op, aangezien Defensie de locatie in Harskamp weer zelf nodig heeft. Met deze nieuwe locatie hebben we voor ongeveer 320 nu vervangende huisvesting gevonden.” De gemeente heeft dus nog zo’n 100 plaatsen nodig.

Op de Legerplaats in Harskamp vangt de gemeente al ruim twee jaar 400 Oekraïeners op. Ede gaat het pand aan de Zandlaan tijdelijk huren. In eerste instantie gaat het om een jaar, met optie voor een jaar verlenging. Dat is afhankelijk van de situatie in Oekraïne, waar het sinds maart 2022 oorlog is.

Het college zal de huur naar verwachting op 16 mei bespreken met de gemeenteraad. Hierna moet de gemeente een omgevingsvergunning aanvragen om de opvang werkelijkheid te laten worden.

Meer over