Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Vijfde plaats voor Edese skeletonster Kimberley Bos in Duitse Altenberg

zaterdag 17 februari 2024, 12.15
door Florence van der Molen
Kimberley Bos uit Ede is vrijdag vijfde geworden bij de wereldbekerwedstrijd in het Duitse Altenberg. De eindzege in het klassement kan haar bijna niet meer ontgaan.
Kimberley Bos (in het oranje)
© Viesturs Lacis

Bos begon de eerste heat met de tiende tijd, maar maakte net als in Sigulda twee weken geleden een inhaalslag. In de tweede heat eindigde ze als vijfde, op 0,33 seconden van winnares Tina Hermann uit Duitsland.

De Edese noemde het een goede wedstrijd. “Niet mijn beste, maar dat hoeft ook niet. Dat komt volgende week wel.” Daarmee doelt ze op het WK skeleton in Winterberg, dat volgende week plaatsvindt.

Weersomstandigheden

De skeletonster had in Altenberg moeite met de baan, ook door de weersomstandigheden. “Mijn eerste run ging redelijk goed, al wat het ijs een beetje anders dan ik had gedacht”, blikte ze terug. “Daardoor was mijn run een beetje anders dan gedacht, maar goed voor Altenberg.” Tot bocht in bocht vijftien. “Daar ging ik te laat in en toen werd het wel een beetje spannend, want toen zat ik bijna tegen het dak.”

De tweede afdaling ging veel beter. “Daar ben ik wel echt tevreden over”, aldus Bos. “Het lastige is dat het weer wel heel erg parten speelde, waardoor je in de uitslagen ziet dat de baan steeds langzamer werd.” Ze vond de uitslag dan ook een beetje gek. “Maar het was ook wel een goede wedstrijd, doordat de mensen die in de eerste run nadeel hadden, in de tweede juist wat voordeel hadden. Ik ben in ieder geval tevreden met deze generale repetitie voor het WK”, besloot ze.

Meer over