1 VALLEI

Veense teams bereiken finales schoolsportcompetitie Olympic Moves

zaterdag 20 april 2024, 12.17
door Florence van der Molen
Verschillende teams van de middelbare scholen Het Perron en CLV hebben zich geplaatst voor de School Finaledag van Olympic Moves. De meisjes van CLV (klassen 1 en 2) hebben zich gekwalificeerd voor de hockeyfinales, de meisjes van Het Perron (klassen 1 en 2) voor voetbal, net als het schoolteam van het CLV en de jongens van die school uit het derde en vierde jaar. Het meisjeskwartet uit klas 2 van het CLV zit in de veldloopfinale op 7 juni bij Sportcentrum Papendal in Arnhem.
Olympic Moves
© Olympic Moves

“We kijken terig op een geslaagde en sportieve dag,” zei CLV-docent Robbin Beukhof, die daarbij VRC, VMHC Spitsbergen en Sportservice Veenendaal bedankte voor de gastvrijheid en hulp.

Vrijdag bij de Veenendaalse Regiofinales van Olympic Moves werd er voor het eerst een veldloop georganiseerd. “Dit is pure promotie voor het crossen”, zeiden wedstrijdleiders Richard van Keulen en Marcel Versteeg, die het parcours hadden uitgezet. “Hopelijk groeit het deelnemersveld volgend jaar.”

Veenendaals succes

Door miscommunicatie bij een school uit Den Haag ontbraken er ongeveer 25 deelnemers. Namens CLV deden Zoë Schut, Eline Broere, Aniek Groothedden en Daantje Klus mee. De eerstgenoemde kwam als eerst over de finish. “We moesten een klein rondje, middelgroot en een grote ronde lopen”, sprak ze. Haar ploeggenote Eline zei dat ze vooral individueel hadden gelopen. Daantje vond het vooral een mooi parcours. “Lekker in de buitenlicht en het was fijn lopen in het bos.” De teamprestatie was voldoende voor een ticket voor de finale.

Op het voetbalveld was het meeste Veenendaalse succes. De meiden van CLV (klas 1 en 2) wonnen de poule, maar Het Perron speelde de finale beter en won na strafschoppen. Ook de jongens (klassen 3 en 4) van het CLV kwamen in de finale én wonnen deze na penalty’s. Het schoolteam van het CLV won de finale en mag naar het eindtoernooi op Papendal.

Olympic Moves is de grootste sportcompetitie van Nederland voor scholieren uit het middelbaar en voortgezet onderwijs.