Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Veenendaler vast voor drugsverkoop aan minderjarigen door alerte omwonenden

vrijdag 08 maart 2024, 13.59
door Lisa Mooijman
Eind februari arresteerde de politie een 29-jarige man uit Veenendaal op verdenking van handelen in drugs, onder andere aan minderjarigen. De politie werd getipt door alerte omwonenden. Het OM biedt de minderjarigen een zorgtraject aan.
Aanhouding
© Politie Ede

De politie kwam de vermoedelijke dealer op het spoor dankzij meldingen van overlast, en door anonieme meldingen bij Meld Misdaad Anoniem. De man zou (soft)drugs verkopen vanuit zijn huis en zou de middelen aanbieden via social mediakanalen.

De man ging bij het huis posten en zag ‘dealgedrag’, zoals korte contactmomenten met jonge afnemers van drugs. Drie afnemers van drugs zijn aangehouden: twee jonge vrouwen van 17 en 18 jaar en een jonge man van 17 jaar. Zij hadden allen softdrugs op zak. In het huis van de 29-jarige man uit Veenendaal werd softdrugs gevonden en diverse attributen die gebruikt kunnen worden voor het handelen in drugs.

De politie stelt dat ogen en oren van buurtbewoners onmisbaar zijn bij het bestrijden van drugshandel, en drukt bewoners die verdachte situaties zien op het hart verdachte situaties bij de politie, via 0900-8844, rechtstreeks bij uw wijkagent of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 te melden.

Waar moet je op letten?

– Personen die ergens rondhangen en snel wat uitwisselen met voorbijgangers

– Een auto waar mensen steeds iets ‘afhalen’

– Veel aanloop bij een (dichtgeplakte) woning, ook op gekke tijden

Meer over