Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Veenendaalse leerplichtambtenaren ook actief in Scherpenzeel

zaterdag 20 april 2024, 15.23
door Martin Both, Florence van der Molen
Veenendaalse leerplichtambtenaren zijn aangesteld om ook voor Scherpenzeel de uitvoering en handhaving van de Leerplichtwet 1969 uit te voeren. Sinds 1 april is de leerplicht in Scherpenzeel ondergebracht bij gemeente Veenendaal.
Ter illustratie
© Pexels

De leerplichtadministratie en ‘administratie voortijdig schoolverlaters’ voor Scherpenzeel waren jaren geleden al ondergebracht bij Veenendaal. Daarom was het een logische vervolgstap om het uitvoeren en handhaven van de leerplichttaken volledig te beleggen bij Veenendaal, zo laat de gemeente Scherpenzeel weten.

Beide gemeentes hebben een dienstverleningsovereenkomst getekend. En vier Veenendaalse leerplichtambtenaren zijn beëindigd door burgemeester Marieke Teunissen om ook voor Scherpenzeelse jongeren hun werk te kunnen uitvoeren. De samenwerking zorgt voor een stevig en groter team.

Renswoude

Veenendaal is ervaren met een soortelijke samenwerking, want deze gemeente voert ook voor Renswoude de leerplicht uit. De gemeenten, scholen en werkzaamheden worden over meerdere leerplichtambtenaren verdeeld en de collega’s kunnen elkaar indien nodig vervangen.

De leerplichtambtenaren uit Veenendaal komen nu al op de scholen in de regio waarop ook leerlingen uit Renswoude en Scherpenzeel zitten. Die scholen krijgen nu te maken met 1 leerplichtambtenaar. Hierdoor ontstaat tijd- en kwaliteitswinst die ten goede komt aan de leerlingen en scholen.

Meer over