Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Veenendaalse horeca Tuinstraat 21 en 21 A weer open

vrijdag 23 februari 2024, 9.41
door Lisa Mooijman
De horecagelegenheden aan de Tuinstraat 21 en 21 A mogen weer open. Ze waren gesloten na de vondst van een explosief begin februari. De eigenaren van SkyFaLL en ’t Gelag zijn intussen op de hoogte en openen vanavond de deuren weer.
Politie in de weer bij vondst explosief pakketje in de Tuinstraat in Veenendaal
© Persbureau Heitink

Na overleg met de politie en het OM besloot burgemeester Gert-Jan Kats dat er momenteel geen aanleiding meer is om de horecagelegenheden nog langer dicht te houden. Het politieonderzoek naar de herkomst van het explosief gaat intussen wel verder, want de zaak is nog niet opgelost.

Burgemeester Gert-Jan Kats: “De impact van een dergelijke sluiting is voor ondernemers groot en hoewel het onderzoek nog loopt, zie ik op dit moment onvoldoende aanleiding de betreffende horecagelegenheden nog langer gesloten te houden. Uiteraard is in samenspraak met de politie een aantal aanvullende veiligheidsmaatregelen genomen in (de omgeving van) de Tuinstraat om te zorgen dat bewoners en bezoekers er veilig kunnen wonen, werken en uitgaan. Omdat het onderzoek nog loopt kan ik op dit moment niets zeggen over de aard van deze maatregelen.”

IWat is er gebeurd?

Woensdagavond 7 februari werd er een verdacht pakketje aangetroffen in de Tuinstraat. Direct na de melding van de vondst van het pakketje schaalde de politie groot op. Meerdere woningen en omliggende horeca werden ontruimd. Het verdachte pakketje bleek inderdaad een explosief te zijn.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) bracht het pakketje naar een veilige plek en gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Omwonenden konden dezelfde avond weer terug naar huis. Op vrijdag 9 februari kwam er aanvullende informatie binnen op basis waarvan locoburgemeester Engbert Stroobosscher besloot de horecagelegenheden voor 13 dagen te sluiten.

Tips

Heeft u informatie die kan leiden tot de opsporing en aanhouding van diegene(n) die verantwoordelijk is voor dit incident? Tips zijn nog steeds welkom. Meld dit dan bij de Politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Meer over