Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Veenendaal gaat het rustig aan doen op de Markt op zondag

vrijdag 19 april 2024, 9.56
door Lisa Mooijman
Rustig aan doen op zondag op de Markt. Dat was de strekking van een amendement van de ChristenUnie op het nieuwe evenementenbeleid. Het voorstel kon donderdag in de Veense raad op een meerderheid rekenen.
Veenendaal gaat het rustig aan doen op de Markt op zondag
© Omroep Gelderland

In de gemeenteraad werd donderdag het nieuwe evenementenbeleid besproken, met onder andere meer evenementen op zondag, ook op de Markt. In totaal werden er in de raad 15 amendementen op het voorstel ingediend, waarvan het merendeel werd verworpen. Bij de nummers 9 en 12 was het aantal voor- en tegenstemmers precies gelijk: stakende stemmen dus. Dat betekent dat de raad niet verder kon met stemmen over het hoofdvoorstel. Poging twee vindt op 30 mei plaats.

Wat geen meerderheid haalde was bijvoorbeeld een amendement om de uitbreiding van het aantal zondagen waarop buitenevenementen mogelijk zijn helemaal terug te draaien. Het amendement van de ChristenUnie om op zondag op de Markt een maximale geluidsnorm te hanteren die stevige muziek onmogelijk maakt, haalde het wel. Een koor, een orkest of een klein bandje mogen op zondag daardoor op laag geluidsniveau op de Markt spelen, maar alleen tussen de kerkdiensten in.

Van de in totaal 15 amendementen werd het merendeel verworpen. Van de drie ingediende moties kwamen er twee in stemming. Een derde motie kon niet worden behandeld en komt, samen met het hoofdvoorstel op 30 mei alsnog aan bod.

Meer over