Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Tweede Vrouw & Parkinson event in Bennekom

donderdag 11 april 2024, 15.58
door Lisa Mooijman
Er is veel behoefte aan meer aandacht voor vrouwen met Parkinson. Daarom vindt op vrijdag 31 mei voor het tweede jaar op rij het Vrouw & Parkinson Event plaats. Het event wordt groter en heeft al thema geluk.
Eetcafe De Schaapskooi Dikkenberg in Bennekom
© Wendy van Wijk

Het evenement vindt plaats op Recreatiepark De Dikkenberg (eetcafe Schaapskooi De Dikkenberg) in Bennekom. De toegang is gratis, mede dankzij hoofdsponsor Recreatiepark De Dikkenberg. Deelnemers kunnen inspirerende workshops volgen, deelnemen aan verschillende bewegingsvormen, waaronder yoga, en dit jaar is er ook een visagiste aanwezig die de vrouwen helpt de mooiste versie van zichzelf te worden.

Verrast door succes

Initiatiefnemer en ervaringsdeskundige Wendy van Wijk-Lugthart (54) van Wendy’s Parkinson Journey (www.wendySparkinson.com) was vorig jaar verrast door het succes van haar spontane idee. “Ik wilde een leuke dag organiseren voor vrouwen met de ziekte van Parkinson. Ze met elkaar in contact brengen, informeren en met een goed gevoel naar huis laten gaan.”

Dat werkte; sprekers Annelien Oosterbaan en Willanka Kapelle vertelden over hun onderzoek naar Parkinson bij vrouwen. Er was ruimte om bij te praten en ervaringen uit te wisselen, er werd gebokst met Hans Louwerse van Parkinson Boxing Nederland en een professionele visagist zorgde dat de deelnemers er prachtig uitzagen op de foto.

Thema: geluk

“Iedereen vroeg meteen naar een tweede editie,” vertelt Wendy. “Dit jaar gaan we nog groter. Het thema is geluk. Wat is geluk precies? En nee, je hoeft zeker niet alleen maar de hele dag vrolijk te zijn?! Wat betekent geluk voor uw persoonlijke levensgeluk, kwaliteit van leven en welbevinden?”

Sprekers zijn onder meer de veelgevraagde geluksexpert Guy van Liemt RM, voormalig directeur van EHERO, het geluksinstituut binnen de Erasmus Universiteit, en klinisch neuropsycholoog Annelien Duits van het Maastricht Universitair Medisch Centrum.

Het evenement past in de ontwikkeling van meer wetenschappelijke aandacht voor de ziekte van Parkinson bij vrouwen, en de verschillen met mannen die de aandoening hebben. Wendy: “Het wordt tijd dat ook vrouwen met Parkinson de aandacht krijgen die ze verdienen. Maar tijdens Vrouw & Parkinson wil ik vooral alle vrouwen zien stralen. Dan is mijn dag een succes.”

Meer over