Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Statieheld Ede in top 3 Gelderse Circulaire Innovatie Top 20

vrijdag 01 maart 2024, 13.28
door Lisa Mooijman
De Edese startup Statieheld uit Ede staat in de top 3 van de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20. Daarmee gaat het bedrijf meteen door voor de landelijke finale op 15 maart.
De Statieheld recycle-automaat
© Statieheld

Statieheld is, na de eerste pilot in Wageningen, bezig met een landelijke pilot. Het is de eerste compacte statiegeldautomaat voor bedrijven, winkelcentra en festivals. Uit de Statieheld komt geen bonnetje, maar krijg je je geld meteen op je rekening via een app. Waar je flesjes kunt kopen, moet je ze ook weer kunnen inleveren, is het idee.

De plaats in de top drie van Gelderse Circulaire Innovatie Top 20 geeft het bedrijf nog een extra zetje in de rug. Volgens de jury gaf het enthousiasme, samen met de duidelijke vervolgstappen en het aanwezige eindproduct de doorslag om Statieheld als winnaar uit te roepen. “Door een slimme, toegankelijke inzamelingsmethode te combineren met onmiddellijke statiegeld-teruggave via een app, motiveert het consumenten om hun afval verantwoordelijk weg te gooien,” stelt de jury. “Deze aanpak vermindert zwerfafval, verhoogt recyclingpercentages en bevordert het hergebruik van materialen, waardoor de druk op natuurlijke hulpbronnen vermindert. StatieHeld maakt recycling niet alleen gemakkelijker, maar ook lonender, en draagt zo bij aan bewustwording en gedragsverandering richting een meer circulaire wereld.”

Door mee te doen aan de finale maakt het bedrijf kans op een aanzienlijke geldprijs.

Meer over