Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Soroptimisten schenken op vrouwendag speciale sofa aan gemeente Veenendaal

dinsdag 05 maart 2024, 15.33
door Florence van der Molen
Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal schenkt vrijdag op internationale vrouwendag de Social Sofa aan gemeente Veenendaal. Burgemeester Gert-Jan Kats zal de sofa om 11.30 uur onthullen in het plantsoen bij het Coornhertpad en het gemeentehuis. Met de mozaïekbank willen de Soroptimisten van Rhenen-Veenendaal een oproep doen om geweld tegen vrouwen te stoppen.
De Social Sofa
© Soroptimistenclub Rhenen-Veenendaal

In Nederland wordt bijna elke week een vrouw vermoord door haar (ex)partner. 1 op de 2 vrouwen in Nederland krijgt daarnaast te maken met een vorm van geweld in haar leven. De Soroptimisten vinden dat al het geweld tegen vrouwen moet stoppen en dat het bespreekbaar wordt.

De Soroptimisten van Rhenen-Veenendaal zijn dan ook blij met de samenwerking met de twee gemeenten. Waar afgelopen jaar al een oranje Social Sofa met dezelfde boodschap in Rhenen is geplaatst, gebeurt dat nu dus ook in Veenendaal.

Belangrijk

“Het is belangrijk dat ook gemeentebesturen zich uitspreken tegen geweld tegen vrouwen”, laat de organisatie weten. “Het is mooi dat de gemeente Veenendaal dit doet, o.a. door de oranje Social Sofa een plek te geven.”

De Werkbij en Ingenious hebben ruimte beschikbaar gesteld om de bank te beplakken. Ook hebben verschillende organisaties, bedrijven en mensen donaties gedaan. “Alleen samen met zoveel mogelijk partijen kunnen we geweld stoppen”, aldus voorzitter Carry Munnikhof.

Meer over