Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Skeletonster Kimberley Bos blikt terug op WK in Winterberg: ‘Voelde écht als een thuiswedstrijd’

zaterdag 02 maart 2024, 10.00
door Florence van der Molen
De wereldkampioenschappen skeleton in Winterberg waren dit jaar extra speciaal voor de Edese Kimberley Bos. Er stonden zo’n 120 mensen voor haar langs de baan. Op haar site blikt ze terug.
Kimberley Bos tijdens het WK in Winterberg
© Dick Soepenberg – Sportfoto.nl

De Edese werd negende. Dat was niet het resultaat waar ze op gehoopt had, maar toch genoot ze, vooral op de tweede dag. “Ik vond het echt geweldig, de eerste, maar ook zeker de tweede dag, met al die oranje mensen langs de baan”, vertelt ze. “Het voelde écht als een thuiswedstrijd. Ik was echt super trots om na de wedstrijd al die mensen nog even te zien.”

De tekst gaat verder onder deze foto:

Fans en sponsoren van Kimberley Bos – Foto: Kimberley Bos

Door de jaarlijkse fandag waren er veel fans en sponsoren aanwezig. “Ik vond het heel erg leuk dat zoveel mensen de moeite hebben genomen om naar Winterberg te komen, of ze nu met mijn Fandag mee waren of niet. Het waren er in ieder geval héél veel.” Ze wil dan ook iedereen bedanken voor de aanmoedigingen. “Ik denk dat het me zeker geholpen heeft om zo hard mogelijk te sleeën, want ik heb echt een heel goede tweede dag neergezet”, stelt ze.

Ondanks de hoge snelheid tijdens de runs, zag Bos de oranjezee aan mensen wel. “Ik vond het erg leuk om te zien dat iedereen in het oranje was en mensen zich echt hadden voorbereid op het komen kijken bij het WK. Ik heb daar echt van genoten en hoop dat iedereen die er was dat ook heeft gedaan”, aldus de skeletonster. “Wat dat betreft was het ook wel oranje boven. We waren duidelijker in beeld met de kleuren dan andere landen. Ik vond dat echt super tof en kijk met veel plezier terug op de dag, alle mensen die er waren en alle aanmoedigingen die ik kreeg”, besluit ze.

Meer over