Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Ruim 1250 Edese huiseigenaren krijgen subsidie voor het isoleren van hun woning

dinsdag 05 maart 2024, 12.50
door Florence van der Molen
De gemeente Ede gaat huiseigenaren helpen met de isolatie van hun woningen. Eigenaren van een woning met een laag energielabel en een WOZ-waarde tot 429.300 euro komen in aanmerking voor een gratis woningopname en subsidie van 1.500 euro. Huiseigenaren met een laag inkomen en/of schulden krijgen tot 6.000 euro om hun woning te isoleren.
Foto ter illustratie
© Gemeente Ede

Wethouder Arnold Versteeg (Energietransitie) noemt de extra regelingen noodzakelijk om ‘isolatie voor alle Edenaren mogelijk te maken’. “Een goed geïsoleerde woning zorgt voor lagere energiekosten, meer woongemak en een lagere CO2 uitstoot”, zegt hij.

“Woningeigenaren met een laag inkomen en/of schulden hebben zelf niet de mogelijkheid om isolatiemaatregelen te financieren. Daarom doen wij een aanbod om gratis hun vloer, dak of ramen te isoleren. Daarmee willen we zo’n 180 huishoudens helpen”, aldus de wethouder.

De huiseigenaren in de Zeehelden- en Bloemenbuurt die in aanmerking komen voor de subsidie, zijn als eerst aan de beurt. Zij ontvangen hier deze week een brief over. De gemeente organiseert ook een isolatieactie. Eigenaren krijgen een gratis consult van een technisch adviseur (ter waarde van 400 euro). De subsidie van 1.500 euro wordt met korting verrekend in de offerte. Wie zijn of haar huis zelf wil isoleren, kan een cadeaukaart kiezen van maximaal 1000 euro voor isolatiematerialen.

Terugwerkende kracht

De regeling wordt vanaf 1 mei voor heel Ede opengesteld. Wie na januari 2023 isolatiemaatregelen heeft uitgevoerd, heeft met terugwerkende kracht ook recht op de subsidie.

Wie niet in de bovengenoemde buurten woont en denkt in aanmerking te komen voor de subsidie, kan zich aanmelden via het aanmeldformulier van Energie Samen Foodvalley.

Het geld komt van het Rijk, dat de gemeente Ede 2,26 miljoen euro heeft gegeven om komende drie jaar ruim 1.250 eigenaren met slecht geïsoleerde woningen te helpen. De subsidie kan gecombineerd worden met de landelijke ISDE-subsidie. Daardoor kunnen huiseigenaren nog meer geld besparen.

Meer over