Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Rhenens Taalhuis Z-O-U-T scoort boven landelijk gemiddelde en krijgt kwaliteitscertificaat

dinsdag 19 maart 2024, 10.10
door Florence van der Molen
Het was maandag feest bij Taalhuis Z-O-U-T in Rhenen. Het Taalhuis scoort boven het landelijke gemiddelde en ontving voor vier jaar een kwaliteitscertificaat van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT).
Het Taalhuis van Rhenen scoort boven gemiddeld
© Gemeente Rhenen

Het certificaat werd officieel uitgereikt door wethouder Dick Poortinga. “We zijn onder de indruk van wat het Taalhuis doet voor inwoners die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden”, laat hij in De Rijnpost weten. “Ze doen dit met veel betrokkenheid en professionaliteit. De certificering met de indrukwekkende score is het bewijs daarvan.’’

Ellen Hoogteijling, coördinator van het Taalhuis, is content met de uitslag, zegt ze in de krant. “Het laat zien dat we op de goede weg zijn. We werken hard om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen en we zien dat mensen zich ontwikkelen en zelfredzamer worden.”

Zeer enthousiast

“Het Taalhuis heeft professionele medewerkers en vrijwilligers aan zich verbonden, die sterk vanuit hun passie, bevlogenheid en betrokkenheid werken”, stelt de inspecteur van CBCT in De Rijnpost. “Iedere gesprekspartner met wie het auditteam heeft gesproken, sprak zijn of haar waardering uit voor het Taalhuis. Volgens de auditeur waren de taalvragers zeer enthousiast over het Taalhuis en wisten ze “goed onder woorden te brengen welk effect de taallessen op hun functioneren hebben.”

Het Taalhuis is onderdeel van Bibliotheek Z-O-U-T en werkt samen met de gemeente Rhenen en vrijwilligers om laaggeletterdheid te bestrijden. Daarom organiseert het Taalhuis wekelijks een inloopspreekuur in de Westpoort, taalcafés bij de Buurtgarage en huiswerkbegeleiding voor basisschoolscholieren.

Meer over