Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Raşit Görgülü wil van terrein rond Akoesticum een culturele hotspot maken

zaterdag 10 februari 2024, 12.43
door Florence van der Molen
Als het aan fractievoorzitter Raşit Görgülü van Democratische Partij Ede ligt, komt er een cultuur-kwartier op het terrein rondom de Frisokazerne. Hij bracht daarom een motie in tijdens de raadsvergadering.
Raşit Görgülü wil een culterele hotspot in Ede
© XON

Het gebied moet het culturele hotspot van Ede worden. Als het aan Görgülü tenminste. De fractievoorzitter wil dat gebouwen als de Frisokazerne behouden blijven voor het publiek, maar ook dat er meer culturele aanbod komt. Een geclusterde cultureel aanbod dus. “Het idee is niet het totaal creëren van iets nieuws, maar datgene dat we al hebben aan culturele aanbod hier te bundelen en dat natuurlijk een beetje aan te vullen met nieuwe functies, als bijvoorbeeld een poppodium.” Een plek waar Edenaren elke dag van kunnen genieten, maar elkaar ook kunnen ontmoeten.

Nu of nooit

Poppodium Astrant dat op zoek moet naar een nieuwe plek, ziet Görgülü niet als een poppodium. “Als ik het heb over een poppodium, heb ik het zeker niet over Astrant, maar over Doornroosje in Nijmegen of Hedon in Zwolle. Dat zijn brede poppodia.” Hij vindt Astrant te veel gericht op bepaalde genres. “Ik wil een algemene brede poppodium hebben waar optredens van alle genres mogelijk zien die echt een aantrekkingskracht hebben op een heel breed publiek.”

De fractievoorzitter vindt het een bijzondere plek, die ook andere culturele evenementen kan aantrekken, “waardoor Ede op een mooie manier op de kaart wordt gezet.” Hij vindt het uitvoeren van zijn plannen een ‘nu of nooit-moment’. “Als we zoiets willen, moeten we het nu doen. Anders komt het er nooit meer van.”

Meer over