Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

ProVeenendaal viert 12,5 jaar: Een terugblik en vooruitblik op hun impact

zaterdag 16 maart 2024, 13.38
door Florence van der Molen, Freek Steenvoorden
Woensdag 13 maart was een bijzondere dag voor de politieke partij ProVeenendaal. De partij vierde namelijk haar 12,5-jarig bestaan, een mijlpaal die niet onopgemerkt voorbij ging. Om deze gelegenheid te markeren en om vooruit te kijken naar de toekomst, bracht XON een bezoek aan de Algemene Ledenvergadering, die gehouden werd in het historische Molen De Vriendschap.
Screenshot uit de video
© XON

Gert ScherpenzeeL, medeoprichter van ProVeenendaal, straalde van trots toen hij sprak over de reis die de partij heeft afgelegd. “We zijn er heel trots op,” begon hij. “2011 was niet zo’n leuk jaar voor ons, toen zijn we afgesplitst van de Partij van de Arbeid. Dat was een heel vervelende periode.” ProVeenendaal is op dat moment opgericht.

“In het begin waren we afhankelijk met slechts één zetel die we meegenomen hebben. Maar later werden dat er drie, toen vier, en nu zijn we met zeven zetels de grootste partij in Veenendaal. Dat hadden wij twaalf en een half jaar geleden bij de notaris niet kunnen bedenken.”

ProVeenendaal staat voor een inclusieve benadering van politiek. “De partij is voor iedereen, dus het maakt niet uit of je links, rechts, midden, sociaaldemocratisch, liberaal of christendemocratisch bent,” benadrukte Scherpenzeel. “Ons gaat het om het belang van Veenendaal, en die verschillen hoe je ze dan ook wil benoemen, zitten bij ons ook in de fractie.”

'Gemeenteraad in het klein'

Met zeven leden in de fractie functioneert ProVeenendaal als de gemeenteraad in het klein, vindt Scherpenzeel. “Dat is de kracht van ProVeenendaal.”

Naast Scherpenzeel sprak XON ook met andere leden, waaronder wethouder en ProVeenendaal-lid Martijn Beek.

Meer over