Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Praat over geld tijdens de Week van het Geld

dinsdag 05 maart 2024, 15.52
door Florence van der Molen
Praat mee over geld tijdens het Geldpraatje in de Week van het Geld in Ede. De gemeente Ede organiseert op donderdag 14 mei op verschillende plekken het Geldpraatje. Budgettering, belastingen en andere geldzaken: organisaties staan klaar om mensen te helpen.
Foto ter illustratie
© Pixabay

“Het leven is momenteel duur en steeds meer mensen, ook met een baan, hebben moeite om rond te komen”, zegt wethouder Karin Bijl (armoede en schulddienstverlening), die daarmee benadrukt hoe belangrijk het is om over geldzaken te praten. “Stress om elke week weer rond te komen en schaamte is dan iets wat dagelijks terugkomt.”

“Het maken van een geldpraatje met een van onze vrijwilligers kan een goede eerste stap zijn op weg naar hulp”, verklaart ze. “Ik hoop van harte dat mensen deze stap durven te zetten en het gesprek willen aangaan. Het kan werkelijk een groot verschil maken als je die stap zet.”

Samenwerking

Het Geldpraatje is een samenwerking van Hiphelpt, Schuldhulpmaatjes, Humanitas, Opella en de gemeente Ede. De bijeenkomst wordt georganiseerd in de middag van 14.00 tot 16.00 uur en in de avond van 19.00 tot 21.00 uur.

De locaties zijn: Cultura Stadspoort, Thuis in Zuid (Elskampflat), Bij Bosshardt (Leger des Heils), De Kolk, HipHelpt Inloop, Cultura Molenstraat, Woonstede kantoor, Gemeentehuis Werkplein, De Velder, Flat Victoriastein, Cultura Bennekom, De Zicht, Cultura Westhoffhuis en De Schakel.

Meer over