Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Politie ging voor hulpverlening bij verwarde man De Dries Otterlo

donderdag 18 april 2024, 22.11
door Lisa Mooijman
De politie ging bij de actie aan de Diest in Otterlo vanochtend eerder uit van hulpverlening boven stafrechtelijke vervolging. Dat zegt de politie in een verklaring.
Veel politie op de been in De Dries in Otterlo
© Kirsten van der Wardt

De Edese politie viel vanochtend binnen bij een huis aan de Diest in Otterlo. Dit gebeurde naar aanleiding van meldingen over een man die een gevaar voor zowel zichzelf als anderen leek te zijn. De actie werd begin van de middag afgesloten met vervoer van de man in een ambulance, waarna de politie verder met hem sprak.

Volgens omwonenden zou de man dingen geroepen waardoor duidelijk werd dat hij mogelijk een gevaar voor zichzelf en/of zijn omgeving zou zijn. Daarom koos de politie voor inzet van de Aanhoudingseenheid/Ondersteuningsgroep, die helpt als de dreiging groot is en ze een woning moeten binnenvallen. Zij hebben de man uiteindelijk uit de woning gehaald.

“Wij kiezen altijd voor hulpverlening boven strafrechtelijke vervolging als dit mogelijk is,” verklaart de politie op sociale media. “Dit omdat sommige personen vooral hulp nodig hebben en vervolging hen verder gaat helpen.”

Meer over