Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

XON trapt in 1 april grap CKV Reehorst ’45 over tiensecondenregel

maandag 01 april 2024, 10.44
door Lisa Mooijman
Net als veel ouders en spelers van de E en F jeugd van korfbalvereniging CKV Reehorst ’45 trapte ook onze redactie volledig in de 1 april grap van de vereniging en plaatsten wij het nieuws over een pilot met een schotklok afgelopen vrijdag.
XON trapt in 1 april grap CKV Reehorst ’45 over tiensecondenregel
© CKV Reehorst 45

Vanochtend maakte CKV Reehorst ’45 op hun facebookpagina op de onderstaande manier bekend dat het om een 1 april grap ging:

Naar aanleiding van de extra nieuwsbrief waarin de pilot met de schotklok voor de E- en F-jeugd werd vermeld, hebben we bezorgde, maar ook enthousiaste reacties ontvangen. Hierdoor hebben we besloten de pilot niet door te laten gaan, het is namelijk een 1 april grap!

Een mooie manier om ouders en leden te bewegen om als vrijwilliger voor de vereniging aan de slag te gaan, want zoals iedere vereniging kan ook CKV Reehorst niet zonder de inzet van vrijwilligers en kunnen dat er altijd meer zijn.

Hieronder nog het bericht zoals wij dat vrijdag plaatsten:

Voor deze taak hebben we dus geen vrijwilligers nodig, maar er zijn genoeg andere taken waarbij de club hulp kan gebruiken! De degradatie van het korfbalteam van Reehorst 1 betekent een extra pilot voor de E- en F-jeugd. Zij gaan het schotklok gebruiken voor de pilot met de tiensecondenregel.

Bij de E- en F-teams bestaat namelijk de regel dat je binnen tien seconden nadat je de bal krijgt deze moet overspelen. Heb je de bal langer dan tien seconden, volgt een spelhervatting voor de andere ploeg op de plaats van de tegenstander die de bal in bezit had. Vanaf aankomend veldseizoen gaat de club deze regel bijhouden met dat schotklok. Zo kunnen de scheidsrechters zich meer met het spel bezig houden. De pilot start bij de eerste competitieronde op 6 april. De teams wijzen zelf klokbedieners aan.

Meer over