Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Parklaan en Edeseweg Bennekom eind maart klaar

donderdag 07 maart 2024, 19.11
door Lisa Mooijman
Als alles goed gaat zijn de werkzaamheden aan de Parklaan en de Edeseweg voor het eind van de maand zover klaar dat de weg in twee richtingen open kan. Daardoor zijn er tussen 13 en 20 maart nog wel omleidingen voor autoverkeer.
Het fietspad aan de Edeseweg
© Aannemingsmaatschappij Van Gelder

Tussen 13 en 19 maart verandert de omleidingsroute voor fietsers niet, maar is Edeseweg tussen de Hoekelumselaan en Freule van Wassenaerlaan wel afgesloten. Het viaduct bij de A12 is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Wil je vanuit Ede naar Bennekom, dat kun je omrijden vanaf de rotonde met de Zandlaan via de Hoekelumselaan of via de Zandlaan – Dr. W. Dreeslaan.

Tussen 15 en 18 maart is er een weekendafsluiting van de Bennekomseweg en de Edeseweg. Vanaf vrijdagavond 15 maart 18.00 uur tot maandagochtend 18 maart 06.00 uur zijn de Bennekomseweg en de Edeseweg afgesloten voor alle verkeer. Met de auto word je omgeleid via de Dreeslaan. De omleidingsroute voor fietsers blijft gelijk. Inwoners en bezoekers van de Enkawijk kunnen de wijk in en uit via de Akulaan. Fietsers kunnen oversteken vanuit de Enkalaan naar de Reehorsterweg.

Het sportpark is dit weekend alleen bereikbaar via de Zandlaan. Daar kun je de auto parkeren en verder te voet naar de sportvelden lopen. Fietsers rijden via de Edeseweg en de Sportparkweg.

Edeseweg richting Bennekom vanaf 20 maart

Vanaf woensdag 20 maart kan gemotoriseerd verkeer weer in een richting via de Edeseweg naar Bennekom. Vanaf maandag 18 maart kun je al wel via de Hoekelumselaan naar Bennekom rijden. Eind maart is dan de Edeseweg en de Hoekelumselaan in twee richtingen open voor alle verkeer. Het streven is om 20 maart ook het zuidelijk deel van de Parklaan open. Dit betekent dat je tussen de Poortwachter bij de A12 en de rotonde met de Zandlaan en de Horalaan in twee richtingen kunt rijden.

Meer over