Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Pannenkoekenfeest brengt jong en oud samen in verzorgingshuis Groenewoude

zaterdag 09 maart 2024, 13.44
door Florence van der Molen
Een recordaantal van 1.715 scholen uit het hele land vierde vrijdag de Nationale Pannenkoekdag en groep 6 van de Griftschool uit Woudenberg deed ook mee. De leerlingen brachten een bezoek aan verzorgingshuis Groenewoude om samen met de bewoners te genieten van pannenkoeken, schrijft RTV Utrecht.
Foto ter illustratie
© Pexels

Met een scala aan toppings zoals stroop, suiker, fruit, kaas en spek, gaven de pannenkoeken een feestelijke draai. Dit initiatief zette de ouderen uit de buurt, of ze nu zelfstandig wonen of in een verzorgingshuis verblijven in het zonnetje.

“De leerlingen hebben zelf menukaarten gemaakt en elke oudere een brief gestuurd om kennis te maken”, zegt meester Jan Willem Hengeveld tegen RTV Utrecht. “Sommige bewoners hebben ook teruggeschreven.”

In gesprek

Naast pannenkoeken stond ook soep en een toetje op het menu. Het doel van de pannenkoekendag was om jong en oud met elkaar in gesprek te laten komen. Eén van de leerlingen was er voor de tweede keer bij. “Een andere keer zat ik in een restaurant en toen was er geen plek bij mijn familie. Toen ben ik bij bejaarde mensen gaan zitten. Dat vond ik ook heel leuk. Je kan met ze praten en vragen hoe ze vroeger als kind waren.”

Een bewoonster was vol lof over de aanwezigheid van de scholieren. “Kinderen zijn altijd leuk. Al doen ze niks, ik vind kinderen altijd leuk”, zei ze. Ook als ze vervelend zijn.” Dat hoort erbij, dat ben ik zelf vast ook wel geweest.”

Meer over