Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Ouwehands Dierenpark in hoger beroep tegen inbeslagname rosse neushoornvogels

dinsdag 05 maart 2024, 11.37
door Florence van der Molen
Ouwehands Dierenpark gaat in hoger beroep tegen de inbeslagname van twee rosse neushoornvogels. De rechtbank oordeelde eerder dat de neushoornvogels in beslag genomen mogen worden. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselzekerheid eiste die inbeslagname, omdat de legale herkomst niet voldoende kon worden aangetoond.
Rosse neushoornvogel in Ouwehands Dierenpark
© Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark gaat nu dus in hoger beroep, laat het park weten via een persbericht. “We gaan in hoger beroep en zullen er alles aan doen om het dierwelzijn van de neushoornvogels te beschermen”, stelt directeur Robin de Lange.

De dierentuin laat weten teleurgesteld en verontwaardigd te zijn over de uitspraak van 23 januari. “Het park is overtugid van haar juiste handelen in 2009 en in het kader van dierwelzijn is de inbeslagname uitermate verontrustend en niet proportioneel.”

De vogels leven al vijftien jaar in een verblijf van Ouwehands. “Het Ministerie heeft aangegeven dat de vogels naar een nog onbekende opslaghouder zullen gaan. Dit verhuizen zal stressvol zijn en de nieuwe locatie zal niet beter zijn dan het huidige verblijf.” De dierentuin denk dat de bijzondere vogels in een klein verblijf achter de schermen verdwijnen.

Meer over