Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Opschoonactie op 23 maart in Elst en Roekelsebos Wekerom

donderdag 07 maart 2024, 15.22
door Lisa Mooijman
Aan de jaarlijkse actie van Supporter van Schoon doen weer veel plaatsen en buurten uit de regio mee. Zo hebben de Doesburgerbuurt in Ede en Berkenrhode/Roekelsebos in Wekerom op 23 maart mee aan de actie.
Zwerfafval opruimen
© Stichting landschapsverkeer Gelderland

Ook aan de Kryptonstraat in Ede vindt zaterdag een opschoonactie plaats, net als in Scherpenzeel bij de Valleivogels aan de Breelaan. En ook de zwerfafvalbrigade in Elst bij Rhenen gaat op 23 maart aan de slag. Tot aan de dag van de actie zelf kun je nieuwe initiatieven melden.

De actie krijgt intussen steun van bioloog Freek Vonk, die alle scholen oproept om op woensdag 20 maart de handen uit de mouwen te steken tijdens de speciale Scholendag. “Zwerfafval is niet alleen voor mensen een doorn in het oog. We kennen allemaal wel hartverscheurende beelden van dieren die lijden door ons afval. Zwerfafval komt overal terecht, in parken, bossen, rivieren en zo ook in zee. Die kleurige stukjes plastic zien er voor dieren onweerstaanbaar uit. Maar als ze het per ongeluk opeten, worden ze er doodziek van. Daarnaast kan zwerfafval de dieren ook behoorlijk naar verwonden als ze erin verstrikt raken. Daarom vind ik het belangrijk dat de leerlingen hun mouwen opstropen en de rommel rond hun school opruimen.”

Meer over