Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Nieuwe verbeteringen en voorbereidingen voor kunstgrasveld bij VRC

woensdag 27 maart 2024, 17.01
door Lisa Mooijman
Op en rond de velden van de Veenendaalse voetbalclub VRC zijn de afgelopen tijd verbetering van binnen- maar vooral ook de buitenfaciliteiten geweest. Zo komt er een nieuw kunstgrasveld zonder rubber korrels en is de afgesloten tweede ingang weer open.
Voetbalveld bij VRC in oude staat
© VRC

De voorbereidingen voor het nieuwe kunstgrasveld zijn inmiddels gestart. De eerste bomen zijn gekapt tussen VRC en Blue Socks. De verwachting is dat het veld aangelegd wordt tussen 10 juni en 15 augustus. Dit project wordt in samenwerking met de gemeente (Sportservice) uitgevoerd en voldoet aan de nieuwe Europese regelgeving. Het veld krijgt geen rubberkorrels, maar een foamlaag en zand.

Vanwege deze ontwikkeling mogen er geen doeltjes meer van de oude kunstgrasvelden naar het nieuwe kunstgrasveld worden verplaatst. VRC is in overleg met Sportservice om dit proces efficiënt te laten verlopen. Om de grote fietsdrukte aan te pakken heeft de club de oude ingang/uitgang bij veld 2 heropend. Dat kan omdat de geplande nieuwbouw voorlopig niet doorgaat. Dat verbetert hopelijk het parkeergedrag, waardoor er geen fietsen meer op het fietspad geparkeerd worden.

Verder zijn recentelijk de twee wegdraaibare E/F-doeltjes weggehaald van het hoofdveld. Daardoor kun je nu zonder obstakels naar het eerste elftal kijken. De vaste doelen zijn vervangen door mobiele doeltjes. Alle andere wegdraaibare doelen komen binnenkort aan de beurt. Verder zijn de entrees van de club rolstoelvriendelijk gemaakt.

Meer over