Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Nieuwe opties voor Edese vakantieparken die niet voldoen aan voorwaarden voor toerisme

donderdag 28 maart 2024, 13.22
door Lisa Mooijman
Vakantieparken die niet voldoen aan de normen voor toerisme, krijgen van de gemeente Ede perspectief op een nieuwe functie. Deze parken kunnen onderzoeken of ze in aanmerking komen voor een bestemmingswijziging naar wonen, wonen en zorg of een andere tijdelijke bestemming. Daarbij gelden wel strenge voorwaarden.
Nieuwe opties voor Edese vakantieparken die niet voldoen aan voorwaarden voor toerisme
© Topparken

De afgelopen maanden verkende de gemeente de mogelijkheden voor parken die nu en in de toekomst niet aan de voorwaarden voor toerisme kunnen voldoen. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met de koers, waarna het college van B&W de exacte voorwaarden bepaalt. Daarna kunnen de parken laten onderzoeken of zij in aanmerking komen.

Wethouder de Pater: “Voorop staat onze ambitie om vakantieparken aantrekkelijk te houden voor toeristen die Ede en de Veluwe willen bezoeken. Daar werken we samen met eigenaren hard aan, met resultaat. Een klein aantal parken lukt het niet om daaraan te voldoen, bijvoorbeeld door hun ligging, beheer of eigendom. Met die parken gaan we de komende tijd in gesprek. Doel is om ook die parken een toekomstperspectief te bieden dat past bij (de natuur van) Ede.”

Permanent wonen op recreatieterreinen is en blijft niet toegestaan. De gesprekken met een klein aantal vakantieparken zorgen niet voor verandering in het handhaven van het verbod op wonen in een vakantiehuis.

Meer over