Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Nederlands waterpolosters met Edese speelsters uitgeschakeld op WK in Qatar

dinsdag 13 februari 2024, 9.12
door Florence van der Molen
Titelverdediger Nederland is uitgeschakeld op het WK Waterpolo in Qatar. De selectie kende een moeizaam toernooi en werd maandag na strafworpen uitgeschakeld door Hongarije.
Nederland ging onderuit tijdens de strafworpen
© KNZB

De waterpolosters wonnen van Kazachstan en Brazilië, maar verloren van olympisch kampioen Verenigde Staten. De eerste wedstrijd in de knock-outfase tegen het doorgaans veel zwakkere China werd nipt gewonnen (14-16).

Bondscoach Evangelos Doudesis uit Ede vond dat de waterpolosters China hadden onderschat en zou dat tegen Hongarije niet zo zijn. Ondanks de waarschuwingen begon Nederland zwak en hield de keepster het team op de been. In de tweede periode liep Hongarije dat in de race was voor een olympisch ticket uit, maar Nederland herpakte zich weer in de derde periode. De tegenstander leek toch te gaan winnen, maar door doelpunten van Nederland in de slotfase kwam het tot strafworpen. Die werden door Hongarije gewonnen.

Polar Bears

Naast de bondscoaches hebben veel speelsters een link met de Edese vereniging Polar Bears. Iris Wolves en Lola Moolhuijzen komen voor de Beren uit. Vivian Sevenich, Simone van de Kraats en Nina ten Broek hebben een verleden bij de club.

De vrouwen kunnen hun wereldtitel niet meer prolongeren, maar komen woensdag om 12.30 uur nog in actie tegen Italië dat de andere kwartfinale van Griekenland verloor.

Meer over