Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Mitchel van den Brink slaat toe in Marokkaanse duinen

donderdag 18 april 2024, 19.03
door Arjan van Steen
In de vijfde etappe van woensdag en de zesde etappe van vandaag heeft Mitchel van den Brink net als in de Dakar Rally laten zien dat hij een specialist is in de woestijnduinen. Beide dagen kwam hij als eerste over de finish bij de SSV’s. Naaste concurrent Erik van Loon viel vandaag uit, waardoor van den Brink nu ruimschoots aan de leiding gaat in het klassement.
Mitchel van den Brink slaat toe in Marokkaanse duinen
© Omroep Gelderland

In de vijfde etappe, die woensdag verreden werd, pakte Mitchel de leiding al in het klassement, door de 261 kilometer lange etappe die voor een groot deel door de woestijnduinen ging 9 minuten en 18 seconden sneller af te leggen dan van Loon. Daarmee pakte Mitchel een voorsprong van 5 minuten en 13 seconden in het SSV klassement.

De zesde etappe van donderdag bestond bijna de gehele 205 kilometer uit duinenparcours en was dus koren op de molen van Mitchel van den Brink. Ook in deze etappe liet hij zien een absolute specialist te zijn op dit terrein. Met een voorsprong van 18 minuten en 2 seconden op de nummer 2 van de dag, wist hij zijn leidende positie in het SVV klassement verder te verstevigen. En doordat naaste concurrent Erik van Loon vandaag uitviel is het gat naar nummer 2 Gert Huzink in een klap opgelopen tot 1 uur 43 minuten en 19 seconden.

Als we kijken naar alle klassementen, dus motoren en quads, SSV’s, auto’s en buggys’s en vrachtwagens, moet van den Brink alleen de nummer 1 bij de auto’s voor laten gaan met een verschil van 1 uur 34 minuten en 5 seconden. Morgen en zaterdag resten nog etappe 7 en 8 met specials van respectievelijk 310 en 113 kilometer. De etappe vrijdag heeft alle ingrediënten, dus stenen, duinen, gravel en lange stukken zand, waarin dus nog van alles kan gebeuren. En zaterdag is het vol gas naar de finish op een zeer snel parcours, waarop de verschillen zonder pechgevallen niet gemaakt zullen worden.

Meer over