Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Mitchel van den Brink en Bart van Heun winnen Morocco Desert Challenge

zaterdag 20 april 2024, 17.13
door Arjan van Steen
Net als vorig jaar heeft Mitchel van den Brink, dit jaar met Bart van Heun als navigator, de Morocco Desert Challenge gewonnen bij de SSV’s. In de laatste 2 etappes kwam de eindoverwinning geen moment echt in gevaar, al moesten zij in de zevende en achtste etappe wel telkens één concurrent voor laten gaan.
Mitchel en Bart winne MDC
© Eurol rallysport

Vrijdag bestond het eerste deel van de etappe uit de bij Mitchel geliefde duinen, waarna er veel snelle stukken volgden. Hier was de Eurol Rallysport equipe in de T4 het nadeel ten opzichte van de T3 rijders die een topsnelheid hebben die 10 km/uur hoger ligt. Ondanks dat snelheidsverschil wisten van den Brink en van Heun het verlies beperkt te houden tot 2 minuten en 37 seconden ten opzichte van dagwinnaar Gert Huzink en behaalden ze een tweede plaats bij de SSV’s.

De etappe van zaterdag was kort, 113 kilometer, en snel. Deze werd in 1 uur 2 minuten en 51 seconden gewonnen door Fernando Alvarez. Mitchel en Bart werden ook hier tweede en gaven slechts 1 minuut en 23 seconden toe.

Met een eindtijd van 28 uur 51 minuten en 46 seconden werden van den Brink en van Heun ruimschoots eertse in het algemeen klassement bij de SSV’s. Gert Huzink werd tweede met een achterstand van 1 uur 43 minuten en 31 seconden. Alleen de winnaar bij de auto’s, Mathieu Serradori, was sneller dan het Eurol Rallysport duo en wist de rally in 26 uur 32 minuten en 47 seconden af te leggen.

Meer over