Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Mitchel van den Brink doet goede zaken in eerste helft Morocco Desert Challenge

dinsdag 16 april 2024, 16.45
door Arjan van Steen
Afgelopen zaterdag ging de 8 etappes tellende woestijn rally Morocco Desert Challenge van start, met in het deelnemers veld Mitchel van den Brink uit Harskamp. Dit keer in een Side-by-side vehikel (SSV) T4, oftewel een tweezitter productie type en niet in een vrachtwagen zoals in de Dakar Rally. Na de eerste vier etappes staat hij tweede in het SSV klassement.
Mitchel van den Brink doet goede zaken in eerste helft Morocco Desert Challenge
© Omroep Gelderland

Mitchel rijdt deze rally met Bart van Heun als navigator naast zich, die voor het eerst in een dergelijke rally navigeert. In de openingsetappe op zaterdag moest Mitchel de auto’s van Erik van Loon en Gert Huzink voor laten gaan, al was het verschil miniem met 4 minuten en 6 seconden op winnaar van Loon, die in een SSV T3 (sneller prototype) rijdt.

Ook in de tweede etappe op zondag was van Loon de snelste. Van den Brink werd hier tweede met slechts 56 seconden achterstand na een special 363 kilometer.

Op maandag stond er een special van 361 kilometer op het programma. In deze etappe pakte Mitchel de volle winst en wist dus ook de T3 van Erik van Loon te verslaan, al was ook hier het verschil weer heel klein met 17 seconden.

Ook vandaag in de 261 kilometer lange vierde etappe was van den Brink de snelste van alle SSV’s en wist hij weer 24 seconden in te lopen op van Loon in het algemeen klassement bij de SSV’s. De achterstand bedraagt nu nog 4 minuten en 31 seconden. In de categorie T4 gaat Mitchel ruimschoots aan de leiding.

Meer over