Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Minder bedrijfsafval-inzamelwagens en schonere lucht in Ede en Veenendaal

maandag 26 februari 2024, 11.54
door Arjan van Steen
Vanaf vandaag start in Ede een Veenendaal het Green Collective initiatief. Green Collective is een samenwerking tussen bedrijfsafval inzamelaars Pre Zero en Reniwi en heeft tot doel om door om de CO2 uitstoot te verminderen door minder inzamelingswagens te laten rijden.
Green Collective inzamelingswagen
© Green Collective

De doelen worden bereikt door met inzamelvoertuigen met een Green Collective-logo via gecombineerde routes te rijden, waardoor er niet meerdere wagens van meerdere inzamelaars per dag langs dezelfde routes rijden.

Het initiatief werd vijf jaar geleden gestart met als doel om minder kilometers, minder uitstoot en minder verkeersdrukte in de binnensteden te bewerkstelligen. Inmiddels is men actief in meer dan 30 gemeenten en is er al zo’n 850.000 km minder gereden en daarmee al meer dan 1.300.000 kg CO2 bespaard in heel Nederland.

De bedrijven achter Green Collective hopen dat ook andere bedrijfsafval-inzamelaars zich bij het initiatief willen aansluiten, zodat de uitstoot nog verder naar beneden kan en tegelijkertijd de verkeersveiligheid in de steden verbeterd worden door minder zwaar verkeer.

Bron: Reniwi/ Green Collective

Meer over