Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Maximumsnelheid N226 Leusden- Woudenberg naar 60

donderdag 14 maart 2024, 11.35
door Lisa Mooijman
De snelheidslimiet op de N226 tussen Leusden en Woudenberg gaat 80 kilometer per uur naar 60. Dat maakt de provincie Utrecht bekend. Woudenberg is er blij mee.
N226 Woudenberg
© Provincie Utrecht

Volgens de gemeente gaat het verlagen van de maximumsnelheid op die weg niet alleen bijdragen aan een betere verkeersveiligheid, maar ook aan de leefbaarheid binnen de bebouwde kom van Woudenberg. Zo wordt vooral het vrachtverkeer door de lagere maximumsnelheid door navigatiesystemen aangemoedigd om de voorkeursroute via de N224-N227 te nemen als zij richting Amersfoort rijden. Ze mijden dan dus de N226.

Minder verkeer betekent volgens wethouder Boeve – de Kruif minder geluidsoverlast en een veiligere omgeving voor bewoners aan de N226, gebruikers van de oversteekplaatsen en weggebruikers. “Ik ben erg blij met het besluit van de provincie. Hiermee zijn we een stapje dichterbij een veiligere N226. In de verkeersveiligheidsenquête werd ook veel aandacht gevraagd voor de onveilige situatie bij onder andere de rotonde bij de John F. Kennedylaan en de oversteek van de Dorpstraat naar de Voorstraat. Minder verkeer zal ervoor zorgen dat er een veiligere situatie ontstaat voor de overstekende fietsers en voetgangers. Mijn speciale dank gaat uit naar alle leden van de Klankbordgroep N226, die zich samen met ons hard maken voor een veiliger Woudenberg.”

De provincie nam het besluit onder andere vanwege de zorgen van omwonenden. Volgens de provincie is de N226 tussen Leusden-Zuid en Woudenberg een belangrijke verbindingsweg tussen Food Valley – Woudenberg – Amersfoort, ook voor het openbaar vervoer. Tegelijk zijn er op dit traject verschillende snelheidswisselingen. Dat laatste wil de provincie aanpakken zodat eenduidiger verkeersbeeld ontstaat. Het is op deze manier veel duidelijker waar je welke snelheid mag rijden.

Verder staat ten zuiden van de Vieweg een lange bomenrij dichtbij de weg. Dit is volgens de provincie nadelig voor de verkeersveiligheid. Een lagere snelheid vermindert die onveiligheid.

Meer over