Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Masterclass ‘Werken met restvoedsel’ voor studenten Het Perron

maandag 11 maart 2024, 16.23
door Arjan van Steen
Op maandag 11 maart volgden eerste- en tweedejaars studenten van de mbo-koksopleiding van Het Perron in Veenendaal de masterclass ‘Werken met restvoedsel’. De masterclass stond onder leiding van chef-kok Paula Middendorp en docent Erwin Stapel.
Chef-kok Paula Middendorp
© Regio Foodvalley

Met voedselresten uit de omgeving van bakkers, voedseltuinen en Too Good To Go gingen de studenten in tweetallen aan de slag om gerechten als bietenballen, kaascrackers van oud brood, sperziebonen op toast (van oud brood) met geitenkaas en lavendeltaartjes met lemoncurd te maken. Dit deden zij aan de hand van recepten van chef-kok Paula Middendorp.

Wethouder Marco Verloop, die als bestuurder verantwoordelijk is voor het thema Circulaire Economie in Regio Foodvalley, was hierbij aanwezig. “De week van de Circulaire Economie gaat gelijk goed van start. Leuk om te zien dat de studenten zoveel interesse en aandacht hebben voor het koken met restjes. Het is natuurlijk zonde om eten weg te gooien dat nog prima opgegeten kan worden. De gerechten zien er aantrekkelijk uit en smaken prima”.

Jaarlijks gooien we in Nederland elk jaar gemiddeld 34 kilo per persoon aan eten weg. Als we dit anders gaan doen, besparen we enorm op grondstoffen, transport (CO2-uitstoot) en de moeite (uren van boer tot kok om er iets goeds en lekkers van te maken).

Bron: Regio Foodvalley

Meer over