Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Maandag start sloop oud station Ede-Wageningen

vrijdag 15 maart 2024, 8.29
door Lisa Mooijman
Vanaf maandag 18 maart start de sloop van het ode station Ede-Wageningen. De sloop gaat enkele weken duren.
Oude ingang bij spoor 1 station Ede-Wageningen
© EdeSpoort

De terreinen op zowel het Noord- als Zuidplein zijn intussen ingericht als bouwterreinen en afgesloten met bouwhekken. Met name op het Noordplein is een groot aantal objecten verwijderd en de bestrating grotendeels afgevoerd. Hiermee ontstond ruimte om te starten met de verdere sloop van het oude stationsgebouw.

Tijdens de ‘treinvrije periode’ van 21 tot en met 23 februari werd al een deel van het oude station verwijderd omdat de oude en nieuwe perronkappen te dicht bij elkaar stonden. Vanaf maandag 18 maart start de sloop van de overige bebouwing. Dit duurt enkele weken. Doordat de oude perronkappen al weg zijn kunnen de treinen gewoon blijven rijden. Aan de zuidkant van het spoort start de aannemer met de demontage van de romneyloods, de ronde en groengekleurde loods.

Omwonenden en reiziger kunnen hinder hebben van de werkzaamheden. Zonodig zal de aannemer sproeien om stofhinder te voorkomen. De werkzaamheden vinden plaats tijdens reguliere werktijden, van ongeveer 07:00 uur tot 17:00 uur.

Meer over