Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Liveblog politie-actie bij De Dries in Otterlo gesloten

donderdag 18 april 2024, 12.57
door Lisa Mooijman
Bij De Dries in Otterlo is een politie-actie gaande. Het gaat om een verwarde man die gevaar voor zichzelf en de buurt kan opleveren. Dit is een liveblog van de gebeurtenissen.
Veel politie op de been in De Dries in Otterlo
© Kirsten van der Wardt

Naast de gewone politie is ook een arrestatieteam ter plaatse. Het hele blok is afgezet en een aantal woningen is intussen ontruimd. Intussen is er ook een ambulance aanwezig.

Tegen 12.45 uur ging de politie een van de huizen binnen. Er staat nu ook een ambulance voor de deur.

In de buurt gaan geruchten dat een dementerende man in de straat eerder deze ochtend 112 gebeld zou hebben en vervolgens boodschappen ging doen. Daarna zou hij weer contact hebben gehad met de hulpdiensten. De politie heeft de geruchten niet bevestigd

13.00 uur: Uit 112-meldingen blijkt dat er sinds vanochtend tussen 10 uur en 12.15 vijf keer een ambulance is opgeroepen naar De Dries.

Volgens de politievoorlichter gaat het om een man die een gevaar is voor zichzelf en de omgeving. Dat was ook de reden dat buurtbewoners uit hun huizen zijn gehaald. De man is door de politie gearresteerd en gezien door de ambulance.

13.05: De afzettingen worden opgeheven. Dit korte liveblog sluit nu. We zijn in afwachting van meer informatie die volgens de politie later vanmiddag komt.

Meer over