Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Koala’s in Nederland en nu in Ouwehands Dierenpark

vrijdag 19 april 2024, 16.14
door Lisa Mooijman
Een speciale dag voor Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Het park verwelkomt vandaag de drie koala’s waarvoor een speciaal verblijf Koalia is gebouwd. Het zijn de enige koala’s in Nederland en ook de eerste koala’s die voet zetten op Nederlandse bodem.
Koala vanaf 25 april 2024 te zien in Ouwehands Dierenpark
© Ouwehands Dierenpark / KLM / KLM Cargo

Over heel de wereld verblijven koala’s in dierenparken om zo door het managementprogramma bij te dragen aan het genetisch gezond houden van de populatie en behoud van de diersoort. De koala staat op de IUCN Red list als ‘vulnerable’ oftewel ‘kwetsbaar’. Australië heeft de soort zelf als ‘bedreigd’ aangemerkt nadat de aantallen snel achteruitgingen als gevolg van bosbranden en overstromingen in de afgelopen jaren.

Op vier april vertrok een dierverzorger vanuit het Rhenense dierenpark naar San Diego Zoo om de koala’s op te halen. Na een paar weken meelopen met verzorgers keert zij vandaag terug met de drie koala’s die in Ouwehands Dierenpark een splinternieuw onderkomen betrekken. Het KLM-toestel landde vanochtend om 08.45 uur met deze speciale reizigers. KLM Cargo vervoerde eerder al in 2017 de reuzenpanda’s vanuit China naar Nederland met bestemming Ouwehands Dierenpark. Ook een unieke diersoort die alleen in deze dierentuin te zien is.

De dieren gaan nu even bijkomen van de reis en aan de nieuwe omgeving en zorg wennen. Op 25 april 2024 wordt Koalia geopend en vanaf dat moment zijn de koala’s te zien voor bezoekers van Ouwehands Dierenpark.

Meer over