1 VALLEI

Knap herstel DTS Vrouwen 1

woensdag 06 maart 2024, 12.04
door Lisa Mooijman
Na de teleurstelling eind vorige maand werd afgelopen week de knop bij de ploeg van DTS Vrouwen 1 weer omgezet met de blik op de volgende zware tegenstander. Ditmaal Oranje Nassau in Groningen.
Team DTS Vrouwen 1
© DTS

Deze tegenstander was na de nederlaag van vorige week samen met DTS gelijk gekomen in punten op de tweede plaats op de ranglijst. DTS liet er geen gras over groeien en liet niets aan het toeval over in de voorbereiding.

DTS startte de wedstrijd geconcentreerd en hield de gelederen goed gesloten. Het had een ligt overwicht wat kleine mogelijkheden opleverde maar geen doelrijpe kansen. DTS controleerde de wedstrijd en hield verdedigend goed stand door Oranje Nassau van het doel af te houden. Zelf kwam het er een aantal keren via de zijkanten dreigend uit en enkele schoten werden door de keeper van Oranje Nassau onschadelijk gemaakt.

Op zich ging de wedstrijd gelijk op, totdat er eindelijk een gaatje kwam in de verdediging van Oranje Nassau. DTS speelde de bal goed rond en bereikte spits Hafida El-Yebdri, die koel bleef en de bal laag in de hoek schoot 0-1.

Oranje Nassau probeerde hierna de druk te verhogen maar echte kansen waren er niet. Vlak voor rust moest keeper Lianne van de Kamp echter haar eerste redding verrichten met een knap gepareerd schot. Zo ging DTS met een 0-1 ruststand de kleedkamer in.

Na rust met Daphne van Kruistum in de ploeg voor Hafida El-Yebdri werd de druk door wat omzettingen groter op het doel van Oranje Nassau. Grote kansen volgden met de mooiste van Sarina Pua, die met een prachtig schot de kruising van het doel raakte.

De laatste tien minuten speelde Oranje Nassau alles of niets en wisselde trainer Andrew Thomas Jade Acem voor de weer van griep herstelde Jill Pijnappels in de voorhoede. Naomi Zuiderwijk kwam Sofie Houba vervangen door meer ondersteuning in de verdediging te geven. Met hoge ballen en voorzetten voor het doel van DTS was het wel dreigend, maar keeper Lianne van de Kamp hoefde niet in te grijpen.

Komend weekend is er een vrij weekend waarna op 16 maart een thuiswedstrijd tegen Ter Leede op het programma staat.