1 VALLEI

Kijk hier terug: DVO met twee teams in landelijke korfbalfinales

dinsdag 16 april 2024, 14.39
door Freek Steenvoorden, Florence van der Molen
Afgelopen zaterdag was een belangrijke dag voor korfbalvereniging DVO/Transus uit Bennekom. Twee teams streden om het landelijk kampioenschap korfbal in Ahoy Rotterdam: het eerste en de A1.
Er waren veel fans meegereisd naar Ahoy
© Freek Steenvoorden (XON)

Om 2 uur ’s middags begon in Ahoy de finale van de A-Jeugd. Zij speelden tegen Fortuna uit Delft.

In het begin van de wedstrijd liep DVO uit want na ongeveer een kwartier spelen bereikten ze een 5-1 voorsprong. Fortuna herpakte zich en knokte zich binnen een kwartier weer terug tot een 10-10 ruststand. Na rust kwam Fortuna weer op voorsprong en wist zelfs op drie punten verschil te komen met een 11-14 voorsprong.

Time-out

Na een time-out kwam DVO weer terug in de wedstrijd en scoorde vijf doelpunten op rij, drie van Merel van den Brink en twee van Sem Hooijer, dit zorgde weer voor een 16-14 voorsprong voor DVO-A1. In de slotfase ging het weer gelijk op en met een stand van 18-18 in de reguliere speeltijd werd de wedstrijd met vijf minuten verlengd.

In deze verlenging zette Merel van den Brink, met nog ongeveer anderhalve minuut te spelen DVO weer op voorsprong en werd het 19-18. In de verlenging zette Van den Brink DVO weer op voorsprong, maar iets later maakte Fortuna weer 19-19. Met nog zevenendertig seconden te spelen was het Simon Gerritsen die DVO op 20-19 zette, wat ook de eindstand was.

Het eerste

Daarna volgde de finale van het eerste van DVO tegen Transus tegen PKC/Vertom.

DVO begon meteen goed aan de wedstrijd en liet zich niet van het veld wilde laten spelen. Tot aan de rust schommelde het verschil rond de twee goals en de spelers gingen de rust in met een achterstand van 8 tegen 10.

Belangrijke ballen

Na rust bleef het verschil een poosje op twee doelpunten hangen, DVO haakte aan, maar nam niet direct de leiding. Annelie De Korte maakte voor DVO twee doelpunten, waardoor de stand in de tweede helft weer 14-14 werd. Roos Scherrenburg schoot later weer twee belangrijke ballen binnen waarmee DVO op twee punten voor kwam met 17-15. Gertjan Meerkerk scoorde voor DVO nog een keer waardoor het verschil zelfs drie punten werd, 19-16 voor DVO. PKC kwam weer terug en bracht de stand uiteindelijk op 20-20.

Bittere pil

In de slotfase werd er weer om-en-om gescoord en PKC’er Van Houwelingen bracht met twee doelpunten de beslissing. Met een eind uitslag van 21-23 werd PKC wederom Nederlandskampioen korfbal. Een superspannende wedstrijd maar een bittere pil voor DVO.

Vorig jaar stond het eerste team van DVO ook in de finale tegenover PKC/Vertom en verloor het met 20 tegen 33.