Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Jan Ligthartschool Woudenberg adopteert oorlogsmonument

vrijdag 08 maart 2024, 16.25
door Lisa Mooijman
Groep 8 van de Woudenbergse Jan Ligthartschool heeft dit jaar het oorlogsmonument aan de Voorstraat in Woudenberg geadopteerd. Tijdens de dodenherdenking op 4 mei leest een van de leerlingen een gedicht voor en leggen zij namens alle kinderen uit Woudenberg een krans.
Groep 8 van de Jan Ligthartschool in Woudenberg adopteert oorlogsmonument
© Jan Ligthartschool Woudenberg

Vrijdagochtend werden zij ontvangen door wethouder Moniek van de Graaf. “Wat tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebeurd, mag niet worden vergeten. Uitsluiten van groepen met een ander geloof of afkomst is helaas van alle tijden. In ‘40-‘45 heeft dat verschrikkelijke gevolgen gehad. Daarom is het belangrijk dat de volgende generatie hiervan leert. Opdat we niet vergeten.”

Met het project ‘Adopteer een oorlogsmonument’ gaat de lokale oorlogsgeschiedenis voor leerlingen leven. Ze ontdekken het verhaal achter een oorlogsmonument in hun buurt, leren wat herdenken is en waarom het belangrijk is de verhalen uit de oorlog door te geven. Door onderzoek te doen naar hun monument of oorlogsgraf en zelf een herdenking te organiseren, raken leerlingen betrokken bij de geschiedenis.

Meer over