Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Het truck- en tractorpulling seizoen is van start

maandag 25 maart 2024, 16.10
door Arjan van Steen
Met de indoor wedstrijd in Putten werd afgelopen vrijdag en zaterdag het nieuwe truck- en tractorpulling seizoen geopend. Onze regio was weer goed vertegenwoordigd en kwam ook weer een aantal keren op het podium terecht.
Tractor en truckpulling 2024
© XON

Bij de niet-competitie rijders op vrijdag wist Patrick van Manen uit Renswoude de eerste plaats te pakken in de Standaard 5,5 ton klasse. Deze prestatie was ook weggelegd voor Arno van der Laar uit Ederveen, maar dan in de Standaard 7,0 ton klasse. Tweede plaatsen waren er op vrijdag ook voor Edwin Simonz uit Ederveen in de Standaard 3,5 ton klasse en Ton van Ede uit Ede in de Standaard 5,5 ton klasse. Johan van der Haar uit Lunteren werd derde in de Standaard 7,0 ton klasse.

Bij de competitieteams wist op vrijdag alleen Blue Risk met Wouter Peelen uit Harskamp het podium te bereiken met een tweede plaats bij de Sport 4,5 ton. Passion For Power uit Lunteren wist hier nog wel in de finale van 6 te komen, maar moest na de 2e run genoegen nemen met een 6e plaats.

Op zaterdag was er niet veel te vieren, met maar 2 podium plaatsen. Secret Of The Valley met Geert de Heus uit Veenendaal werd derde bij de Supersport 4,5 ton en Volvo FH16 uit Harskamp deed hetzelfde bij de Supersport Trucks.

De komende maand kunnen de teams dus nog even aan het sleutelen en fine-tunen, zodat ze op 26 en 27 april klaar zijn voor de strijd in respectievelijk Oud-Vossemeer en ons eigen Wekerom.

Meer over