Skip to main content

EDE FM

RHENEN FM

1 VALLEI

Geregistreerde cybercrime op laagste niveau sinds 2020 in Woudenberg

dinsdag 05 maart 2024, 10.46
door Florence van der Molen
In 2023 bereikte het aantal registraties van cybercrime in Woudenberg het laagste niveau sinds 2020. Uit cijfers van het Bureau Regionale Veiligheidsstrategie (RVS), blijkt dat er 57 procent minder computercriminaliteit plaatsvond.
Foto ter illustratie
© Pixabay

Ook de inbraken en diefstal daalde met maar liefst zeventig procent. De totale geregistreerde criminaliteit in Woudenberg steeg met één procent vergeleken met 2022.

Het aantal vernielingen daalde met 33 procent, terwijl dat regionaal juist iets steeg. Er vonden drie inbraken of diefstallen plaats, een daling van zeventig procent.

Wel was er een toename van het aantal woninginbraken van 18 procent en (online) fraude (12 procent). Daarmee eindigt de dalende trend sinds 2020. Ook steeg het aantal winkeldiefstallen. Het cijfer verdubbelde van 7 naar 14.

Mobiele banditisme

Woudenberg had afgelopen zomer te maken met mobiele banditisme. Bendes haalden onderdelen van vaak specifieke auto’s. Daardoor stijgt het cijfer van autokraken met 72 procent, terwijl het regionaal iets afnam.

Samenwerken

Burgemeester Magda Jansen zegt dat elke stijging van geregistreerde criminaliteit ons eraan herinnert dat de samenleving moet blijven samenwerken om de uitdagingen het hoofd te bieden. “Elke daling daarentegen is een succes van onze gezamenlijke inspanningen”, is te lezen op de site van de gemeente. “Ik roep iedereen op om alert te blijven en samen te werken om de veiligheid te verbeteren en meld verdachte situaties bij de politie.”

“Bewustwording en betrokkenheid spelen een cruciale rol bij het creëren van een veilige en leefbare omgeving voor iedereen”, vervolgt ze. “Samen bouwen we aan ons prachtige dorp waarin iedereen zich veilig en beschermd voelt.”

Veiligheidsbeeld

Het Bureau Regionale Veiligheidsstrategie is een bureau van en voor veiligheidspartners zoals de gemeenten, het Openbaar Ministerie en de politie van Midden-Nederland. Het bureau stelt twee keer per jaar een veiligheidsbeeld op van alle gemeenten in Midden-Nederland.

Meer over